Szparagi pieczone z szałwią i masłem cytrynowym
Prażone szparagi z szałwią i masłem cytrynowym to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, sok z cytryny, skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szparagi pieczone z szałwią i masłem cytrynowym, Zupa z pieczonego czosnku i pasternaku z masłem cytrynowym z szałwii, oraz Masło szałwiowe cytryna Pieczony kurczak w kozim mleku z makaronem z brukselki.
Instrukcje
Szparagi wymieszać z oliwą z oliwek i 1/2 łyżeczki soli.
Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku przez około 5 minut, lub aż włócznie będą po prostu miękkie po przekłuciu nożem.
Na małej patelni, roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać liście szałwii i gotować, często mieszając, aż masło jest lekko rumiane, o 2 protokół. Wymieszaj sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli.
Szparagi przełożyć na rozgrzany talerz i na wierzch posmarować masłem szałwiowo-cytrynowym.
Udekoruj skórką cytrynową, top z wiórkami sera Parmigiano-Reggiano i podawaj.