Szparagi pieczone z szałwią i masłem cytrynowym

Szparagi pieczone z szałwią i masłem cytrynowym
Prażone szparagi z szałwią i masłem cytrynowym to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, sok z cytryny, skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szparagi pieczone z szałwią i masłem cytrynowym, Zupa z pieczonego czosnku i pasternaku z masłem cytrynowym z szałwii, oraz Masło szałwiowe cytryna Pieczony kurczak w kozim mleku z makaronem z brukselki.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Szparagi wymieszać z oliwą z oliwek i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku przez około 5 minut, lub aż włócznie będą po prostu miękkie po przekłuciu nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Na małej patelni, roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać liście szałwii i gotować, często mieszając, aż masło jest lekko rumiane, o 2 protokół. Wymieszaj sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Szparagi przełożyć na rozgrzany talerz i na wierzch posmarować masłem szałwiowo-cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
7
Udekoruj skórką cytrynową, top z wiórkami sera Parmigiano-Reggiano i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWielkanoc
Magazyn