Szparagi pieczone z szalotką
Prażone szparagi z szalotką to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 189 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 25 minut. Mieszanka szparagów, oliwy z oliwek, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do Wielkanoc. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Szparagi Pieczone Z Szalotką, Szparagi w skorupkach filo z prażoną szalotką, oraz Szparagi Z Pieczoną Szalotką I Pieprzem Cayenne.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść szparagi i szalotkę w dużej misce, zalej oliwą z oliwek i 2 łyżkami octu. Doprawić solą i pieprzem, a następnie równomiernie wymieszać.
Szparagi rozprowadzić w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec przez 20 minut w nagrzanym piekarniku lub do miękkości i jasnozielonego. Potrząśnij patelnią około połowy drogi, aby przewrócić włócznie, aby gotować równomiernie.
Wyjąć z piekarnika i skropić pozostały ocet na szparagi. Wrzucić lekko do herbu, i podawać natychmiast.