Szparagi pieczone z serem Feta

Szparagi pieczone z serem Feta
Prażone szparagi z serem Feta to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, oliwa z oliwek, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do Wielkanoc. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Szparagi pieczone z serem Feta, Szparagi pieczone z boczkiem i serem Feta, oraz Sałatka Z Pieczonych Szparagów Quinoa Z Serem Feta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podziel i wrzuć szparagi z oliwą z oliwek, solą i pieprzem, i ułóż w jednej warstwie na 2 do 3 oddzielnych dużych blach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż dzidy będą miękkie, a końcówki będą złociste i lekko zwęglone, 10-12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przygotuj vinaigrette podczas smażenia szparagów. Do miski, dodać musztardę Dijon, ocet, sól, i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda DijonMusztarda Dijon
VinaigretteVinaigrette
SzparagiSzparagi
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ubić oliwę do emulgowania. Smak przypraw i dostosować, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Szparagi wyjąć z piekarnika i ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Skropić winegretem i posypać serem feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
VinaigretteVinaigrette
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia19
Magazyn