Szparagi pieczone z serem Feta
Prażone szparagi z serem Feta to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, oliwa z oliwek, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do Wielkanoc. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Szparagi pieczone z serem Feta, Szparagi pieczone z boczkiem i serem Feta, oraz Sałatka Z Pieczonych Szparagów Quinoa Z Serem Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Podziel i wrzuć szparagi z oliwą z oliwek, solą i pieprzem, i ułóż w jednej warstwie na 2 do 3 oddzielnych dużych blach do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż dzidy będą miękkie, a końcówki będą złociste i lekko zwęglone, 10-12 minut.
Przygotuj vinaigrette podczas smażenia szparagów. Do miski, dodać musztardę Dijon, ocet, sól, i pieprz.
Ubić oliwę do emulgowania. Smak przypraw i dostosować, jeśli to konieczne.
Szparagi wyjąć z piekarnika i ułożyć na półmisku.
Skropić winegretem i posypać serem feta.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.