Szparagi, groch i bazylia (Piselli con Asparagi e Basilico)
Szparagi, groszek i bazylia (Piselli con Asparagi e Basilico) to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 120 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól morską, rozdarte liście bazylii, groch i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Ravioli di Ricottan e Asparagi con Salsa di Piselli, Groch z szynką: Piselli al Prosciutto, oraz Spezzatino di vitello con piselli (gulasz cielęcy z groszkiem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować szalotki na maśle w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, często mieszając, aż po prostu przetargu, o 4 protokół.
Wymieszaj szparagi, groszek, sól morską i 1/4 łyżeczki pieprzu, a następnie zapieczętuj patelnię folią. Gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, ale jeszcze lekko al dente, o 8 protokół. Wymieszać z bazylią i solą morską do smaku.
Groszek można łuskać, a szparagi kroić 1 dzień wcześniej i schładzać, przykryć.