Szparagi gotowane na parze z sosem imbirowo-czosnkowym

Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Szparagi gotowane na parze z sosem imbirowo-czosnkowym mogą być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 131 kalorii. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marchew gotowana na parze z masłem czosnkowo-imbirowym, Marchew Gotowana Na Parze Z Masłem Czosnkowo-Imbirowym, oraz Ryba Gotowana Na Parze Z Szynką, Pieczarkami, Imbirem, Czosnkiem I Szalotkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W parowniku ustawionym nad wrzącą wodą, szparagi parowe, przykryte, aż będą chrupiące, około 1 do 2 minut.
Przełóż szparagi na durszlak i spłucz pod zimną wodą, aby przestać gotować.
Szparagi dobrze odcedzić.
W miarce 1 szklanki wymieszać skrobię kukurydzianą i wodę, aż się rozpuści i wymieszać z sosem sojowym, Sherry lub szkocką, cukrem, solą i olejem sezamowym.
Rozgrzać wok lub dużą patelnię ciężką na dużym ogniu do gorąca i dodać olej roślinny.
Rozgrzać olej roślinny, aż będzie gorący, ale nie będzie palić i smażyć korzeń imbiru i czosnek 30 sekund.
Dodać szparagi i smażyć 30 sekund. Wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej i dodaj do szparagów. Doprowadzić płyn do wrzenia, mieszając i mieszając smażyć mieszaninę, aż szparagi są dobrze pokryte.
Szparagi posypać sezamem i wrzucić.