Szkocki Gulasz Wołowy
Szkocki gulasz wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 843 kalorie, 59G białka, oraz 46 g tłuszczu. Mieszanka marchwi, wina, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, Gulasz wołowy Roni, tak, gulasz wołowy, oraz Gulasz wołowy z Rzep (wołowina Bourguignonne).
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Mąkę rozłożyć w płytkiej misce. Wołowinę doprawić solą i pieprzem, zagotować w mące, wytrząsnąć nadmiar mąki.
Dodać połowę mięsa do zapiekanki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż rumiane na dnie, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż rumiane z drugiej strony, o 2 minut dłużej. Łyżką szczelinową przełożyć mięso do miski. Powtórz z pozostałą 1 łyżką oleju i mąką mięsa, brązowienie mięsa na umiarkowanym ogniu.
Masło rozpuścić w zapiekance.
Dodać cebulę, marchew, seler i brukiew i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 7 protokół.
Dodać galaretkę i wino i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie zapiekanki.
Dodać bulion wołowy i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj rumiane mięso i wszelkie nagromadzone soki wraz z tymiankiem, czosnek i liść laurowy i doprowadzić do duszenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, o 1 1/2 godziny.
Łyżką szczelinową przełożyć mięso do miski. Gotować sos na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 10 protokół. Mięso odstawić do zapiekanki i doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić gałązkę tymianku i liść laurowy.
Podawać gulasz ze Skirlie placki ziemniaczane.