Szkliwione ciasto truskawkowe z serem śmietankowym
Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka truskawek, sok z cytryny, cukier granulowany plus 1 łyżka cukru, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest idealny do Dzień Matki. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, Polewane czekoladą, Nadziewane truskawkami Kremy, oraz Cytrynowa tarta truskawkowa z kremem cukierniczym dla podobnych receptur.
Instrukcje
3/4 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i wody ubić razem w rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, stale mieszając, przez około 2 minuty lub do momentu, gdy będzie gęsty i przejrzysty.
Zdjąć z ognia i dodać żelatynę.
Odstawić na około 20 minut w temperaturze pokojowej.
Gdy syrop stoi, ubić pozostałą łyżkę cukru z serem śmietankowym i wanilią.
Rozłóż mieszankę twarogu na dnie skorupy ciasta
Wybierz około 15-20 (w zależności od wielkości) ładne truskawki, które są blisko wielkości. Odłóż je na bok. Pokroić pozostałe truskawki krzyżowo, aby płaskie plastry.
Warstw plastry truskawek na twarogu, pokrywając go całkowicie.Przycinaj łodygi z zarezerwowanych truskawek i układaj je artystycznie, spiczastym bokiem do góry, nad warstwą płaskiej strawberries.By tym razem syrop truskawkowy powinien być dość chłodny.
Polej truskawkami. Zostawiłam około 2 łyżki sosu, więc miałbym wyższy stosunek truskawek do sosu, ale możesz użyć własnego osądu.Schłodzić ciasto przez około 4 godziny lub do momentu ustawienia.