Szewc jabłkowy
Apple Cobbler to południowy przepis na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 751 kalorii . Za 1,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Ten przepis wypróbowało i polubiło 5 osób. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Mieszanka gałki muszkatołowej, żurawiny, jabłek Granny Smith i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 0% wyniku , co jest bardzo złym wynikiem (ale wciąż możliwym do naprawienia). Wypróbuj Berry Cobbler , Blackberry Cobbler i Blackberry Pie Cobbler, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F i posmaruj masłem naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Obierz jabłka, wydrąż gniazda nasienne i pokrój je w kostkę o wielkości od 1/4 do 1/2 cala. Staraj się, aby kawałki jabłek były jak najbardziej jednolite, aby zapewnić równomierne pieczenie w szewcu.
W dużej misce wymieszaj jabłka z 1 szklanką cukru. Przykryć i wstawić do lodówki na czas przygotowania polewy do szewca. Cukier wyciągnie część wilgoci z jabłek, dzięki czemu nadzienie będzie ładne i gęste.
W średniej wielkości misce wymieszaj pozostały cukier z mąką i solą. Odłóż 1/2 szklanki mieszanki cukru i mąki, aby pokryć jabłka.
Schłodzone masło pokroić na małe kawałki i za pomocą noża do ciasta, widelca lub palców wymieszać z mieszanką cukru i mąki, aż powstanie gruba mąka.
Odlać syrop cukrowy z jabłek i odstawić.
Połącz jabłka z zarezerwowaną mieszanką mąki i cukru.
Do jabłek dodaj cynamon, gałkę muszkatołową, skórkę z cytryny i słodzoną suszoną żurawinę i dobrze wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić wszystkie smaki.
Wlać do wysmarowanej masłem formy do zapiekania.
Lekko ubij jajko, żółtko i wanilię i powoli wlewaj je do mieszanki mąki. Nie martw się, jeśli na początku będzie wydawał się nieco suchy. Kontynuuj mieszanie, aż mąka całkowicie wchłonie się w jajko. (Możesz włożyć w to ręce i dokończyć palcami.) Weź mały kawałek polewy i zwiń go w 1-calową kulkę. Delikatnie spłaszcz kulę i ułóż ją na masie jabłkowej w naczyniu do pieczenia. Powtórzyć z pozostałą polewą, lekko nachodząc na krążki.
Piec przez 35 do 45 minut lub do momentu, aż soki zaczną bulgotać, a polewa będzie jasnozłocistobrązowa.
Przed podaniem odczekaj 10 do 15 minut, aby szewc odpoczął. Gdy szewc siedzi, posmaruj migdały zarezerwowanym syropem cukrowym.
Odcedź nadmiar syropu i połóż migdały na wysmarowanej masłem blasze do pieczenia. Piecz, aż migdały staną się złotobrązowe, około 5 do 10 minut. Rozłóż je na szewcu.
Wskazówki: Aby ułatwić krojenie masła na mieszankę mąki i cukru, spróbuj zetrzeć zamrożone kawałki masła na dużych oczkach ręcznej tarki. Będziesz mieć małe kawałki zimnego masła, które pomogą szybko uformować gruby posiłek. Użyj praski do melonów, aby szybko i przy minimalnej ilości odpadów wydrążyć rdzeń z połówek jabłek.
Uwaga: w sumie będziesz potrzebować około 8 do 10 jabłek. .