Szałwiowe kotlety wieprzowe z marynowaną brzoskwinią
Ten przepis służy 35. Jeśli 58 centów za porcję spada w budżecie, szałwiowe kotlety wieprzowe z marynowaną brzoskwinią mogą być super bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kotlety żeberka wieprzowego, liście szałwii, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szałwia przetarta kotletem wieprzowym z ciepłym jabłkiem, Przyprawy kotlety wieprzowe z mango brzoskwiniowy Chutney, oraz Grillowane kotlety wieprzowe z pomidorowym smakiem brzoskwiniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz biały ocet winny z wodą, cukrem, ziarnami gorczycy, liściem laurowym, 1 łyżką całego pieprzu i 2 łyżkami soli i doprowadzaj do wrzenia, aby rozpuścić cukier.
Pokrojone w kostkę brzoskwinie przekładamy do dużej, żaroodpornej miski i zalewamy gorącą solanką.
Pozostawić brzoskwinie na 1 godzinę, a następnie przechowywać w lodówce przez około 30 minut, aż brzoskwinie będą schłodzone.
Tymczasem w małej misce połącz 1 łyżkę oleju z posiekaną szałwią, grubo zmielonym pieprzem i 1 łyżką stołową plus 1 łyżeczką soli. Pocierać mieszaninę na całym kotlety i odstawić na 30 minut.
W dużej patelni żaroodpornej, podgrzać 1 łyżkę oleju, aż się połysk.
Dodaj kotlety na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, 3 protokół na stronę.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez 5 minut, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony w najgrubszą część mięsa najbliższą kości rejestruje 14
Przenieś kotlety na talerz, aby odpocząć przez 10 minut.
Tymczasem na średniej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Dodać liście szałwii i gotować na umiarkowanym ogniu, aż chrupiące, o 1 minutę na stronie.
Umieść kotlet schabowy na każdym talerzu. Za pomocą łyżki szczelinowej, każdy kotlet ułożyć około 1/2 szklanki marynowanych brzoskwiń.
Udekorować smażonymi liśćmi szałwii i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.