Szałwia i tymianek wędzony indyk na grillu węglowym
Szałwia i tymianek wędzony indyk na grillu węglowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 576 kalorii, 70g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz Brykiety z węgla drzewnego, ząbki czosnku, gałązki szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szałwia i tymianek wędzony indyk na gazowym grillu, Szałwia i tymianek wędzony Indyk, oraz Pieczony indyk z szałwią i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić solankę: w garnku podgrzać 1 qt. woda z solą i brązowym cukrem, mieszając do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk Duds
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Usuń z ciepła, dodaj 6 qts. zimna woda, czosnek, pieprz i połowa szałwii i tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1/2 Gałązki Rozmarynu
3
Ostudzić do temperatury pokojowej.
4
Wyrzucić kratownicę z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Usuń szyję, ogon i podroby z ubytków i zaoszczędź na sosie, jeśli chcesz. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu. Wypłucz ptaka wewnątrz i na zewnątrz. Umieścić indyka w dużym garnku, takim jak pojemnik na gotującą się wodę*, i dodać solankę. Chłód, zadaszony, od 8 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Kawałki drewna moczyć w misce z wodą do czasu użycia (co najmniej 45 minut), z płytką na górze, aby je zanurzyć. W międzyczasie osuszyć indyka, spłukać i osuszyć. Ustaw na stojaku na obramowanej blasze do pieczenia, aby trochę wysuszyć skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Posiekaj liście z pozostałego tymianku. Posiekaj tyle pozostałej szałwii, aby uzyskać 3 łyżki. W maszynce wirować masło, posiekane zioła i szalotki, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Przesuń palce między skórą a mięsem indyka, obracając ptaka, aby zrobić kieszenie na piersi, plecach i obszarach nóg. Używając rąk, przesuń około 1 łyżki. masło ziołowe na raz pod skórą we wszystkich kieszeniach. Stuff główne wnęki indyka z pozostałymi gałązkami szałwii i szaszłykiem zamknięte. Tuck końcówki skrzydeł pod indykiem. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część piersi, dotykając kości. Natrzyj indyka olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Gałązki Rozmarynu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
Ustaw grill węglowy na pośrednie niskie ciepło( 250 do 300): światło 40 brykietów w rozruszniku kominowym. Otwarte dolne otwory wentylacyjne grilla w pełni. Gdy węgle są nakrapiane popiołem, około 20 minut, umieść aluminiową patelnię ociekową (co najmniej tak dużą jak indyk) w środku firegrate. Węgle bankowe po obu stronach patelni, piętrując je najwyżej o ściany grilla. Napełnij miskę kroplową do połowy gorącą wodą z kranu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Niech węgle się spłoną.
11
Odcedzić 2 nasączone kawałki drewna i umieścić 1 na każdym kopcu węgli teraz i po 1 godzinie gotowania. Umieść stojak do gotowania na miejscu z klapami na zawiasach ustawionymi nad węglami. Umieść indyka na stojaku do gotowania nad patelnią z piersiami do góry. Przykryj pokrywą i zamknij dolne otwory wentylacyjne i otwory wentylacyjne pokrywy w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Gotować i palić indyka. Gdy temperatura spadnie poniżej 250, dodaj około 5 brykietów do każdego stosu węgli. Jeśli ciepło wspina się ponad 300, zamknij otwory wentylacyjne, pozostawiając co najmniej otwór w połowie otwarty na pokrywie i na dnie palacza, aby utrzymać ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
13
Dodaj gorącą wodę do kapania w razie potrzeby, aby utrzymać ją w połowie pełną. Dym, aż termometr rejestruje 165 do 170, 3 1/2 do 4 godzin łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Przełożyć indyka na talerz i namiot z folią. Zapisz soki z patelni na sos, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
15
Niech Turcja odpocząć w ciepłym miejscu 15 do 30 minut, a następnie wyrzeźbić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
16
* Znajdź kawałki applewood z materiałami do grillowania. Jeśli garnek nie zmieści się w lodówce, użyj Lodowej skrzyni: Ustaw ptaka w torbie do solenia indyka (Kup w sklepach spożywczych i w williams-sonoma.com). włóż torbę do klatki piersiowej, zalej solanką indyka i szczelnie zamknij torbę; dodaj lód do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
17
Dodać do przodu: osuszone, solone indyka hermetycznie i schłodzić do 1 dnia przed paleniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane