Szałwia, cebula i placki Risotto z dzikim ryżem

Szałwia, cebula i placki Risotto z dzikim ryżem
Szałwia, cebula i placki Risotto z dzikim ryżem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, ryż, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szałwia, cebula i placki Risotto z dzikim ryżem, Porcini, Karmelizowana Cebula I Szałwia Risotto, oraz Porcini, karmelizowana cebula i szałwia Risotto.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę z solą do wrzenia w ciężkim rondlu, a następnie dusić dziki ryż, przykryty, do miękkości, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wyjąć z ognia i odstawić ryż w płynie do gotowania, odsłonięty, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
3
Ryż odcedzić na sitku ustawionym nad rondlem i zarezerwować ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Dodać bulion warzywny do płynu do gotowania i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Utrzymuj ciecz gorącą, przykrytą, na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
5
Rozgrzać masło i olej w 6-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté szałwii, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać cebulę i podsmażyć, mieszając, aż zmiękną. Wymieszać seler z solą do smaku i smażyć, mieszając, aż cebula zacznie się złotobrązowy, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Wymieszać ryż Arborio i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
8
Dodaj wino, tymianek i pieprz do smaku i gotuj, ciągle mieszając, aż wino zostanie wchłonięte. Wymieszać 1 szklankę gorącego bulionu i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż bulion zostanie wchłonięty. Kontynuuj dodawanie bulionu, 1 szklanka na raz, i gotowanie, często mieszając i pozwalając każdy dodatek być wchłaniane przed dodaniem następnego, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente i kremowy wyglądający i płyn jest wchłaniany, 20 do 22 minut. Pod koniec gotowania wymieszaj dziki ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać z parmezanem, pietruszką, solą i pieprzem do smaku. Chłodne risotto i chłód, pod przykryciem, co najmniej 4 godziny i do 1
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Doprowadzić risotto do temperatury pokojowej przed przystąpieniem do receptury.
1
Lekko ubić żółtka i wymieszać z risotto. Ubij białka i szczyptę soli mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzymają sztywne szczyty. Połowę białek mieszamy do risotto, aby lekko się rozjaśnić i składamy pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej na 15 minut przed kontynuowaniem.
3
Podgrzać 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie. Scoop 4 (zaokrąglone 1/4-cup) kopce ciasta na patelni, spłaszczanie z tyłu łyżką do postaci ciasta 3 cali w poprzek przez 1/2 cala grubości. Gotować ciasta, aż złoty brązowy Na spodzie (ma to kluczowe znaczenie, aby zapobiec ciastka od złamania podczas obracania), Regulacja ciepła, jeśli brązowienie zbyt szybko, 5 minut. Ostrożnie obrócić ciasta z metalową łopatką i gotować, aż złoty kolor na spodzie, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Przenieś jako rumiane na dużą płytką patelnię do pieczenia i ułóż w jednej warstwie. Zrób więcej ciast w ten sam sposób, wycierając patelnię czystą ręcznikami papierowymi między partiami i dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Tuż przed podaniem, piec ciasta risotto aż skwierczeć, o 6 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia23
Magazyn