Szaszłyki z tuńczyka Teriyaki

Szaszłyki z tuńczyka Teriyaki
Szaszłyki z tuńczyka Teriyaki wymagają z grubsza 25 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 104 kalorie, 11g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz mango, mirin, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szaszłyki Z Tuńczykiem Imbirowym Teriyaki, Szaszłyki Z Łososia Teriyaki, oraz Szaszłyki Do Steków Teriyaki.

Instrukcje

1
Zrobić sos teriyaki, mieszając sos sojowy, mirin i cukier w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2
Steki z tuńczyka umieścić w naczyniu, obrócić kilka razy, aby były pokryte sosem, następnie pozostawić w lodówce do marynowania przez co najmniej 1 godzinę i do 2 hrs.To gotować, rozgrzać dużą patelnię. Wyjmij steki z tuńczyka z marynaty i osusz, a następnie natrzyj olejem. Smażyć tuńczyka przez 2 minuty z każdej strony, aby nadal były różowe w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wyjąć z patelni, a następnie wlać marynatę i 2-3 łyżki wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez kilka minut do ogrzania. Przecedzić przez sito do małego zanurzenia bowl.To podawać, pokroić gotowanego tuńczyka, mango i dymkę na kawałki wielkości kęsa. Nawlecz na drewniane szaszłyki, a następnie podawaj ciepłe lub zimne z sosem do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
DymkaDymka
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn