Szaszłyki z tuńczyka Teriyaki
Szaszłyki z tuńczyka Teriyaki wymagają z grubsza 25 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 104 kalorie, 11g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz mango, mirin, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szaszłyki Z Tuńczykiem Imbirowym Teriyaki, Szaszłyki Z Łososia Teriyaki, oraz Szaszłyki Do Steków Teriyaki.
Instrukcje
Zrobić sos teriyaki, mieszając sos sojowy, mirin i cukier w płytkim naczyniu.
Steki z tuńczyka umieścić w naczyniu, obrócić kilka razy, aby były pokryte sosem, następnie pozostawić w lodówce do marynowania przez co najmniej 1 godzinę i do 2 hrs.To gotować, rozgrzać dużą patelnię. Wyjmij steki z tuńczyka z marynaty i osusz, a następnie natrzyj olejem. Smażyć tuńczyka przez 2 minuty z każdej strony, aby nadal były różowe w środku.
Wyjąć z patelni, a następnie wlać marynatę i 2-3 łyżki wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez kilka minut do ogrzania. Przecedzić przez sito do małego zanurzenia bowl.To podawać, pokroić gotowanego tuńczyka, mango i dymkę na kawałki wielkości kęsa. Nawlecz na drewniane szaszłyki, a następnie podawaj ciepłe lub zimne z sosem do zanurzania.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.