Szaszłyki z owoców indyka
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Kabobs z indyka i owoców to świetny przepis do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda zawiera 454 kalorie , 30 g białka i 13 g tłuszczu . Za 4,1 dolara za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką olej canolan, sos sojowy, mango i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania na talerzu, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 45% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Fruit Falooda - How to make Mixed Fruit - Falooda Varieties , Chicken shish kabobs i Grilled Kabobs .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj koncentrat lemoniady, olej i sos sojowy.
Wlać 1/2 szklanki marynaty do dużej plastikowej torby z możliwością ponownego zamknięcia; dodać indyka. Zamknąć torbę i obrócić, aby pokryć; schłodzić przez 2 godziny. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Na cztery metalowe lub namoczone drewniane szpikulce nadziewaj na przemian indyka i owoce. Używając szczypiec z długimi uchwytami, zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania i lekko posmaruj ruszt grilla.
Grillować pod przykryciem na średnio-gorącym ogniu lub zapiekać w odległości 10 cm od ognia przez 6-8 minut lub do momentu, aż mięso straci różowy kolor, często polewając pozostałą marynatą.