Szaszłyki z kurczaka po tajsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tajskich szaszłyków z kurczaka. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. 34 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Mieszanka sosu rybnego, oleju rzepakowego, sosu chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Szaszłyki Z Przystawkami Z Kurczaka Tajskiego, Szaszłyki z kurczaka po tajsku, oraz Tajskie szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym.
Instrukcje
W misce wymieszaj sok z limonki, skórkę, łodygi kolendry, cukier, sos rybny, olej, czosnek, imbir i pastę curry.
Każdą piersi kurczaka pokroić na 4 paski wzdłuż i zalać marynatą. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny i do pół dnia. 32 drewniane patyczki z brochette moczyć w wodzie przez co najmniej pół godziny.
Nawlecz każdy pasek na drewnianą brochette stick, wplatając i wyplatając tak, jakbyś szył.
Rozgrzej grill lub grilla i gotować kurczaka przez 4 5 minut z każdej strony lub aż gotowane przez, w partiach.
Podawać z garnkiem słodkiego sosu chilli i posypką liści kolendry.