Szaszłyki z krewetek z Tomatillo-Salsa z awokado i plastry cytryny z grilla

Szaszłyki z krewetek z Tomatillo-Salsa z awokado i plastry cytryny z grilla
Szaszłyki z krewetek z Tomatillo-Salsa z awokado i grillowane plastry cytryny mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 83 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, pomidory, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Grillowana polędwiczka wieprzowa z salsą awokado-brzoskwiniową i grillowanym Tomatillo Guacamole, Grillowany stek z awokado-tomatillo Salsan i tortille, oraz Grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo, kukurydzą i salsą z awokado.

Instrukcje

1
Do solanki: wymieszać sól koszerną, brązowy cukier w 1-ćwiartce chłodnej wody, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1
Wymieszaj ¼ szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki mielonego czosnku, pietruszkę z płaskim liściem, płatki czerwonej papryki i wytrawne białe wino w małej misce i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Wytrawne Białe WinoWytrawne Białe Wino
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wyjmij krewetki z solanki. Dokładnie umyć i wysuszyć. Wrzucić je z marynatą, płaszcz i marynować przez 1 godzinę, przykryte lodówką.Do salsy: w robocie kuchennym, połączyć Tomatillo, Pozostałe łyżeczka czosnku, i Serrano chile; puls drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
TomatillosTomatillos
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
3
Dodaj awokado i zieloną cebulę i pulse til tylko mieszane. Gotowa salsa powinna mieć trochę tekstury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
4
Umieść salsę w małej misce i wymieszać z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przechowywać pod przykryciem i w lodówce do 2 godzin. Wrzucić z kolendrą tuż przed serving.To grilluj krewetki: rozpal ogień węglem drzewnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Krewetki odsączyć z marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
Umieść 6 krewetek na powierzchni roboczej przed sobą na przemian krewetki w lewo i w prawo, chowając je w sobie, zgodnie z ich naturalnym kształtem. Zabezpieczyć krewetki z 2 szaszłyki tak, że grill równomiernie i odwrócić łatwo.Grill krewetki na średnio gorących węgli, aż są ledwo gotowane przez, o 3 do 4 minut łącznie, obracając w połowie. Grillować plastry cytryny, aż zmiękną i dobrze zaznaczone przez grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Umieść krewetki i plasterki cytryny na talerzach i top z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn