Szaszłyki wieprzowe
Szaszłyki wieprzowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka , 28 g tłuszczu i łącznie 496 kalorii . Za 1,62 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Udaj się do sklepu i kup chleb pita, pieprz, sól czosnkową i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 20 minut . Ten przepis podoba się 8 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 57% . Ta ocena jest solidna. Szaszłyki z kurczaka , grillowane szaszłyki i szaszłyki z sheesh z dipem jogurtowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W zamykanym plastikowym worku lub płytkim szklanym pojemniku wymieszaj pierwsze osiem składników; dodaj wieprzowinę i wymieszaj, aby pokryć. Zamknij lub przykryj i wstaw do lodówki na noc.
W międzyczasie wymieszaj składniki sosu, przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Odcedź wieprzowinę i usuń marynatę; nadziej wieprzowinę na szpikulce, pozostawiając niewielkie odstępy między kawałkami.
Grillować bez przykrycia na średnim ogniu przez 8–10 minut lub do momentu, aż mięso straci różowy kolor, często przewracając.
Podawać w chlebie pita z sosem.