Szaszłyki stekowe w spódnicy z sosem Kolendro-czosnkowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szaszłyków ze spódnicą z sosem Kolendro-czosnkowym. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 3,03 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek, stek z spódnicy, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek w spódnicy z sosem Kolendrowo-czosnkowym, Stek w spódnicy z sosem Chipotle i ryżem Kalafiorowo-limonkowym i fasolą, oraz Grillowane Szaszłyki Do Steków dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym pulsuj czosnek, aż zostanie zmielony. Odstawić 1 łyżeczkę. Do czosnku pozostałego w procesorze, dodaj pietruszkę, kolendrę, 1 łyżeczkę soli i kilka mielonych pieprzu. Puls do posiekania. Przy włączonym silniku dodaj sok z cytryny, a następnie 1 szklankę oleju, w stałym strumieniu.
Wlać do miski, przykryć i przechowywać w lodówce.
Pokroić stek w paski o średnicy 1 cala.
Umieść w plastikowej torbie z pozostałymi 3 łyżkami oleju, pozostałą solą, zarezerwowanym mielonym czosnkiem i obficie mielonym pieprzem. Zamknąć i przechowywać w lodówce 1 godzinę. Namoczyć bambusowe szaszłyki w wodzie przez 30 minut.
Brojler na ciepło. Wątek mięso na szaszłyki. Broil przez 2 do 3 minut na stronę.
Podawać w temperaturze pokojowej z sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 35 dolarów za butelkę.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc