Szaszłyki owocowe z glazurą Vin Santo
Szaszłyki owocowe z glazurą Vin Santo to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wiśnie, skórkę pomarańczową, vin santo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Amaretto-Nadziewane brzoskwinie z glazurą Vin Santo, Szaszłyki z rozmarynu z glazurą balsamiczną, oraz Szaszłyki śliwkowo-jeżynowe z glazurą balsamiczną.
Instrukcje
Aby przygotować glazurę, połącz pierwsze 4 składniki w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 15 minut lub do zmniejszenia do 1/3 szklanki.
Usunąć i wyrzucić skórkę i cynamon.
Dodać masło, mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia. Trzymaj ciepło.
Aby przygotować szaszłyki, nawlecz brzoskwinie, śliwki, winogrona i wiśnie na przemian na każdym z 8 (8-calowych) szaszłyków; pędzel z 2 łyżkami glazury, zastrzegając pozostałą glazurę.
Umieść szaszłyki na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 4 minuty z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Aby przygotować ser, połączyć ricottę i pozostałe składniki, dobrze mieszając. Łyżka około 3/4 łyżki pozostałej glazury na każdym z 4 talerzy deserowych; na wierzchu 2 szaszłyki. Łyżka około 1/4 szklanki mieszanki sera na każdym talerzu.