Szarlotka Pralinka

Szarlotka Pralinka
Apple Praline Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 715 kalorii, 6G białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,34 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, pekan, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotki Cynamonowe, oraz Szarlotka Pieczone Pączki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać 2 2/3 szklanki mąki i 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie opuszcza stronę miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Zbierz ciasto do kuli. Podzielić na pół; uformować na 2 spłaszczone rund na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Rozgrzać piekarnik do 218°. z mąką wałek do ciasta, roll jeden okrągły ciasto na okrągłe 2 cale większe niż do góry nogami 10-calowy szklany talerz pie. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PiekarnikPiekarnik
6
W dużej misce, wymieszać cukier granulowany, 2/3 szklanki pekan, 1/3 szklanki mąki, cynamon, gałka muszkatołowa i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Dodać jabłka; wrzucić do herbu. Łyżka do wyłożonego ciastem talerza ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
8
Masło pokroić na małe kawałki; posypać jabłkami. Trim zwisające krawędzi ciasta 1/2 cala od krawędzi płyty pie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
MasłoMasło
9
Drugą rundę ciasta rozwałkować na 11-calową okrągłą. Złóż na cztery części i wytnij szczeliny, aby para mogła uciec. Rozłóż ciasto nad nadzieniem; trim zwisająca krawędź 1 cal od krawędzi płyty. Złóż i zwiń górną krawędź pod dolną krawędzią, naciskając na obręcz, aby uszczelnić; flet w razie potrzeby. Pokrywaj krawędź paskiem folii od 2 do 3 cali, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Piec 50 do 60 minut lub aż skorupa jest brązowy i sok zaczyna pęcherzyków przez szczeliny w skorupie, usuwając folię na ostatnie 15 minut pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
W rondlu 1-quart, umieścić brązowy cukier, Pozostałe 1/3 szklanki pekan i pół na pół. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż cukier się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Rozłożyć na gorącym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
13
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn