Szafran i marchew chałwa
Przepis szafran i marchew chałwa jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony kardamon, brązowy cukier, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Skórka: Marchewkowe Lody Chałwowe, Cebula dymka & halloumi bruschetta z salsą marchewkowo-szafranową, oraz Lody Chałwowe.
Instrukcje
Umieścić migdały w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone.
Połączyć marchew, mleko, i szafran w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować, aż większość mleka odparuje (około 35 minut), często mieszając.
Dodaj zmielone migdały, cukry i pozostałe składniki. Gotować na małym ogniu 20 minut lub aż mieszanina odciągnie się od boków patelni, mieszając prawie stale.