Przepis szafran i konserwowane Risotto cytrynowe jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. To danie główne ma 410 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.25 za porcję. Jeśli masz cebulę, ryż arborio, nici szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć zakonserwowaną cytrynę, można podążać tym daniem głównym z Świąteczne Stollen Madeleines z zachowaną cytryną jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Dziesięć lat i liczenie: Jubileuszowy Kurczak z szafranem i konserwowaną cytryną, Risotto szafranowo-cytrynowe z " jednego dobrego Dania, oraz Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Bulion z kurczaka zagotować w średnim rondlu, przykrytym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać szafran i zmniejszyć do gołej gotować, pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
3
Roztopić masło na średnim ogniu w grubym dnie 8-qt. trawka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodaj cebulę; gotować, aż półprzezroczyste i włączanie złoty, 10 protokół. Wymieszaj z tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Tymianek
5
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, aż krawędzie ziaren będą przezroczyste, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
Ryż
6
Dodać wino i sól do ryżu i gotować, mieszając, aż wino całkowicie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Sól
Wino
7
Dodaj około 1 szklanki gorącego bulionu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż do wchłonięcia; zmniejszyć ogień do średnio niskiego, jeśli mieszanina zacznie się gotować. Dodawaj bulion, chochlę na raz, mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki do ukąszenia i nadal lekko zupy, 15 do 30 minut. Może został Ci rosół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Ryż
8
Wyjąć ryż z ognia i wymieszać z serem, crme frache, 2 łyżki. szczypiorek, cytryna i papryka Marash.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna Konserwowana
Ser
Szczypiorek
Pieprz
Ryż
9
Podawać natychmiast z przyprawami-Crusted przegrzebki. Więcej szczypiorku rozsypać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Szczypiorek
10
* Lekko gorące, owocowe papryki Marash i Aleppo są dostępne na niektórych rynkach Bliskiego Wschodu oraz wysyłkowo od avantisavoia.com