Szafran i konserwowane Risotto cytrynowe

Szafran i konserwowane Risotto cytrynowe
Przepis szafran i konserwowane Risotto cytrynowe jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. To danie główne ma 410 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.25 za porcję. Jeśli masz cebulę, ryż arborio, nici szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć zakonserwowaną cytrynę, można podążać tym daniem głównym z Świąteczne Stollen Madeleines z zachowaną cytryną jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Dziesięć lat i liczenie: Jubileuszowy Kurczak z szafranem i konserwowaną cytryną, Risotto szafranowo-cytrynowe z " jednego dobrego Dania, oraz Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bulion z kurczaka zagotować w średnim rondlu, przykrytym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać szafran i zmniejszyć do gołej gotować, pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
3
Roztopić masło na średnim ogniu w grubym dnie 8-qt. trawka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj cebulę; gotować, aż półprzezroczyste i włączanie złoty, 10 protokół. Wymieszaj z tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
TymianekTymianek
5
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, aż krawędzie ziaren będą przezroczyste, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
RyżRyż
6
Dodać wino i sól do ryżu i gotować, mieszając, aż wino całkowicie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
SólSól
WinoWino
7
Dodaj około 1 szklanki gorącego bulionu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż do wchłonięcia; zmniejszyć ogień do średnio niskiego, jeśli mieszanina zacznie się gotować. Dodawaj bulion, chochlę na raz, mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki do ukąszenia i nadal lekko zupy, 15 do 30 minut. Może został Ci rosół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
8
Wyjąć ryż z ognia i wymieszać z serem, crme frache, 2 łyżki. szczypiorek, cytryna i papryka Marash.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
SerSer
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
RyżRyż
9
Podawać natychmiast z przyprawami-Crusted przegrzebki. Więcej szczypiorku rozsypać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SzczypiorekSzczypiorek
10
* Lekko gorące, owocowe papryki Marash i Aleppo są dostępne na niektórych rynkach Bliskiego Wschodu oraz wysyłkowo od avantisavoia.com
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Pieprz AleppoPieprz Aleppo
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn