Sycące risotto z krewetkami
Pożywne risotto z krewetkami może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 612 kalorii . Za 4,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup szpinak, dodatkowy bulion z kurczaka, gałązkę tymianku i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i peskatariańską . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Podobne przepisy to: Wiosenne risotto z krewetkami, szparagami i sercami karczochów , Sycąca zupa wołowa z grzybami oraz Sycąca zupa z kurczakiem i grillowaną kukurydzą .
Instrukcje
W małym rondelku podgrzej bulion i utrzymuj ciepło. Na dużej patelni pokrytej sprayem do gotowania podsmaż cebulę na oleju, aż zmięknie.
Dodaj ryż, tymianek, liść laurowy i pieprz; gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty. Zmniejsz ogień; wmieszaj wino. Gotuj i mieszaj, aż cały płyn zostanie wchłonięty.
Dodaj podgrzany bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając. Pozwól, aby płyn wchłonął się między dodawaniem. Gotuj tylko do momentu, aż risotto będzie kremowe, a ryż prawie miękki. (Czas gotowania wynosi około 20 minut.)
Dodaj krewetki i szpinak; smaż, aż krewetki staną się różowe, a szpinak zwiędnie.
Wymieszaj z serem. Wyrzuć tymianek i liść laurowy.