Sycąca zupa z wołowiną i jęczmieniem
Pożywna zupa wołowa z jęczmieniem to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 324 kalorie . Za 2,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka steka z polędwicy wołowej, pieczarek, szybko gotującego się jęczmienia i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 78% . Podobne przepisy to: Pożywna zupa wołowa z grzybami , Zupa wołowa z jęczmieniem w wolnowarze i Pożywna, zdrowa gulasz wołowy .
Instrukcje
W dużym, zamykanym worku foliowym wymieszaj mąkę, sól i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodaj wołowinę i potrząśnij, aby pokryć. W holenderskim piekarniku zrumień wołowinę w oleju na średnim ogniu.
Na tej samej patelni podsmaż pieczarki, aż zmiękną.
Dodaj bulion, marchewkę, czosnek w proszku, tymianek i resztę pieprzu; doprowadź do wrzenia.
Dodaj jęczmień i wołowinę. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut, aż mięso, warzywa i jęczmień będą miękkie.