Sycylijska pikantna Dynia
Need a bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przystawki? Sycylijska pikantna dynia może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 239 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, liście mięty, ocet winny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 40 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Pikantny Kurczak Sycylijski, Pikantny Sycylijski Pieczony Kurczak, oraz Grillowana sycylijska sałatka jarzynowa z pikantnym Grzankiem Gruyère.
Instrukcje
Pokrój miąższ dyni jak melon, na długie, w kształcie półksiężyca plastry o grubości około 1 cm.
Na dużej płytkiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy dynię z ząbkiem czosnku przez około 3 min, odrzucając czosnek zaraz po wybarwieniu. Może być to konieczne w 2 partiach. Gdy wszystkie plasterki dyni są smażone, zwróć je na patelnię, najpierw odsączając nadmiar oleju. Zdejmij ogrzewanie.
Posmarować plastry dyni cukrem i cynamonem.
Dobrze wymieszać, następnie posypać octem, miętą i pieprzem do smaku. Przykryj pokrywką lub talerzem i pozostaw do zaparzenia na co najmniej 15 minut przed podaniem na ciepło lub zimno.