Sycylijska miecznik ze słodko-kwaśnymi warzywami

Sycylijska miecznik ze słodko-kwaśnymi warzywami
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Sycylijska miecznik ze słodko-kwaśnymi warzywami może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Na $9.3 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 59G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 610 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Mieszanka cukru, oliwy z oliwek, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sycylijska miecznik ze słodko-kwaśnymi warzywami, Miecznik słodko-kwaśny, oraz Sycylijski Bakłażan Słodko-Kwaśny.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę i gotować, aż złoty, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać koper i gotować, aż lekko miękki, 2 do 3 protokół. Wymieszać z cukrem i doprawić koszerną solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Koper WłoskiKoper Włoski
CukierCukier
4
Dodać ocet, czosnek i 1 szklanka wody; doprowadzić do wrzenia, mieszając, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskie i gotować na wolnym ogniu, aż cebula będą miękkie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WodaWoda
5
Tymczasem przygotuj rybę: drobno posiekaj orzeszki piniowe ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
RybyRyby
6
Na desce do krojenia wymieszać orzechy, skórkę cytrynową, natkę pietruszki oraz sól morską i pieprz do smaku. Miecznik osuszyć i posmarować oliwą z oliwek po obu stronach. Wciśnij rybę do mieszanki orzechów, obracając się do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MiecznikMiecznik
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RybyRyby
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i zawirować do powłoki. Gdy olej mieni się, połóż rybę na patelni i gotuj, niezakłócony, aż na dnie złoty kolor, 4 do 5 minut. Flip i gotować, aż tylko złoty z drugiej strony, 3 do 4 Więcej minut. Używając szczypiec, połóż każdy stek z miecznika na boku, aby przesączyć brzegi, 1 do 2 minut. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego poziomu. Włączyć ryby tak lżejsza strona jest w dół i gotować, aż tylko firmy w dotyku, 6 do 8 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MiecznikMiecznik
StekStek
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
9
Przełożyć na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1
Dodaj pomidory, oregano, kapary i solanka do cebuli i gotować, aż pomidory zmiękną, 5 do 8 protokół. Doprawić koszerną solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KaparyKapary
CebulaCebula
SolankaSolanka
2
Pokroić rybę i podzielić między talerze. Łyżkę warzyw i soków na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RybyRyby
3
Skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
4
Zdjęcia Con Poulos

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia74
Magazyn