Swiss Chard Parmezan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj szwajcarskiego parmezanu. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 506 kalorii, 20g białka, oraz 42g tłuszczu. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liści bazylii, jajka, mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szwajcarski Chard Z Parmezanem I Pistacjami, Chard Szwajcarski Smażony Z Parmezanem, oraz Kremowy Parmezan Szwajcarski Chard Gratin.
Instrukcje
W sosie pomidorowym podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w rondlu, dodać cebulę i pocić na średnim ogniu, aż zmiękną. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, następnie dodaj pomidory, liście bazylii i sól i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut, mieszając od czasu do czasu. Jeśli sos wydaje się suchy, dodaj trochę gorącej wody.Rozgrzej piekarnik do 204°. chcesz białe łodygi i tylko delikatne wewnętrzne liście chard szwajcarski. (Wyrzucone twardsze zielone liście można wykorzystać w innym przepisie lub ugotować jak wyżej.) Dobrze umyć i osuszyć, a następnie odkurzyć mąką.Jajka ubić, wymieszać z 2 łyżkami startego parmezanu, 1/2 łyżki mąki oraz szczyptą soli i pieprzu.Chard zanurzyć w ubitym jajku.
Na dużą patelnię wlać wystarczającą ilość oliwy, aby obficie pokryć podstawę, a następnie umieścić na średnim ogniu. Na gorąco podsmażamy chard z obu stron na złoty kolor.
Zdjąć i osuszyć na ręczniku kuchennym.Ułóż naczynie żaroodporne 8 x 8 1/2 cala z sosem pomidorowym, a następnie ułóż warstwę chard na wierzchu, a następnie kilka liści mozzarelli, parmezanu i bazylii. Kontynuuj układanie warstw w ten sposób, aż zużyjesz wszystkie składniki, kończąc polewą serową.
Piec około 35 minut, aż się zarumieni. Wyłącz piekarnik i pozostawić Parmigiana osiąść w piekarniku na 10 minut przed podaniem posypane dodatkowym tartym parmezanem.Więcej Szwajcarskich przepisów chard Na Food Republic: szwajcarski Chard Oshitashi przepis
Szwajcarski Chard Z Masłem Shiitake Przepis
Przepis Na Ciasta Wegetariańskie Z Chardą, Ricottą I Szafranem