Sweet Potato Creme Brulee

Sweet Potato Creme Brulee
Przepis Sweet Potato Creme Brulee jest gotowy w około 4 godziny i 25 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 5G białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.34 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, ekstrakt z wanilii, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Crème Brûlée Ze Słodkich Ziemniaków, Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, oraz Słodka Kukurydza Creme Brulee.

Instrukcje

1
Bataty gotujemy do miękkości i odcedzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2
Dodaj melasę, miód, wanilię, brązowy cukier, gałkę muszkatołową i cynamon. Rozgnieść ręcznie, a następnie ubić do gładkości elektrycznym trzepaczem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Wlać śmietanę do rondla i dodać nasiona wanilii i strąki. Na średnim małym ogniu powoli doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia, przykryć patelnię i odstawić na co najmniej 15 minut, aby umożliwić zaparzenia smaków. W dużej misce ubij żółtka i stopniowo dodawaj 1/2 szklanki ubijania cukru, aż zobaczysz zmianę koloru. Po 15 minutach usuń strąki wanilii z mieszaniny kremu. Następnie powoli włącz mieszankę kremu do mieszaniny żółtka jaja po trochu, stale ubijając, gdy idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Lekko nasmarować 6 do 8 (4 lub 6 uncji) ramekin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Dodać nawet ilości mieszaniny słodkich ziemniaków do ramekins. Następnie napełnić ramekiny każdy 3/4 pełną mieszaniną kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Napełnione ramekiny umieść na patelni i przygotuj bain marie, dodając gorącą wodę do patelni, tak aby poziom wody był w połowie strony ramekinów. Należy uważać, aby nie rozpryskiwać wody do ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piec w piekarniku przez 40 do 45 minut, pozostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. (Możesz to zrobić z wyprzedzeniem, jeśli chcesz.) Tuż przed podaniem wyjąć z lodówki i pozostawić do rozgrzania. Następnie podzielić pozostałą 1/2 szklanki cukru pomiędzy ramekiny posypując trochę na powierzchni każdej filiżanki. Za pomocą palnika roztopić cukier, tworząc chrupiącą "skorupę" cukru na wierzchu każdego z nich. Ten krem można podawać z owocami sezonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn