Sweet Potato Creme Brulee
Przepis Sweet Potato Creme Brulee jest gotowy w około 4 godziny i 25 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 5G białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.34 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, ekstrakt z wanilii, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Crème Brûlée Ze Słodkich Ziemniaków, Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, oraz Słodka Kukurydza Creme Brulee.
Instrukcje
Bataty gotujemy do miękkości i odcedzamy.
Dodaj melasę, miód, wanilię, brązowy cukier, gałkę muszkatołową i cynamon. Rozgnieść ręcznie, a następnie ubić do gładkości elektrycznym trzepaczem.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Wlać śmietanę do rondla i dodać nasiona wanilii i strąki. Na średnim małym ogniu powoli doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia, przykryć patelnię i odstawić na co najmniej 15 minut, aby umożliwić zaparzenia smaków. W dużej misce ubij żółtka i stopniowo dodawaj 1/2 szklanki ubijania cukru, aż zobaczysz zmianę koloru. Po 15 minutach usuń strąki wanilii z mieszaniny kremu. Następnie powoli włącz mieszankę kremu do mieszaniny żółtka jaja po trochu, stale ubijając, gdy idziesz.
Lekko nasmarować 6 do 8 (4 lub 6 uncji) ramekin.
Dodać nawet ilości mieszaniny słodkich ziemniaków do ramekins. Następnie napełnić ramekiny każdy 3/4 pełną mieszaniną kremu.
Napełnione ramekiny umieść na patelni i przygotuj bain marie, dodając gorącą wodę do patelni, tak aby poziom wody był w połowie strony ramekinów. Należy uważać, aby nie rozpryskiwać wody do ramekinów.
Piec w piekarniku przez 40 do 45 minut, pozostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. (Możesz to zrobić z wyprzedzeniem, jeśli chcesz.) Tuż przed podaniem wyjąć z lodówki i pozostawić do rozgrzania. Następnie podzielić pozostałą 1/2 szklanki cukru pomiędzy ramekiny posypując trochę na powierzchni każdej filiżanki. Za pomocą palnika roztopić cukier, tworząc chrupiącą "skorupę" cukru na wierzchu każdego z nich. Ten krem można podawać z owocami sezonu.