Suszone Figi Souvlaki
Suszone figi Souvlaki mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Ten przepis służy 18 i kosztuje 49 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pastourmy, sera feta, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Suszone Figi Souvlaki, Pieczone Figi Crostini, oraz Domowe Fig Newtons.
Instrukcje
Za pomocą małego ostrego noża odetnij trzon od góry każdej fig, a następnie odetnij prosto w dół od środka, aby uzyskać Głębokie na 3/4 cala, długie na 1/2 cala szczelinę na fig. Wypełnić szczelinę w każdej figi kostką sera feta, a następnie nacisnąć otwór zamknięty.
Umieścić 1 plasterek pastourma na powierzchni roboczej; wierzch z liściem szałwii.
Ułożyć nadziewaną figę na 1 końcu i zwinąć, aby zamknąć figę. Zabezpiecz wykałaczką. Powtórz z pozostałą pastourmą, szałwią i figami. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej.
Ułożyć na talerzu, przykryć szczelnie folią i schłodzić.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed kontynuowaniem.
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej patelni, aby pokryć dno.
Podgrzać na średnim i wysokim ogniu.
Dodaj figi. Gotować, aż pastourma zacznie chrupać, około 2 minut na stronę.
Przełożyć na duży talerz.