Sushi z awokado z brązowym ryżem
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Awokado Sushi z brązowym ryżem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Mieszanka wody, awokado, brązowy ocet ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Avocado & Mango Brązowy Ryż Sushi, [] Miska Do Sushi Z Wędzonym Łososiem, Awokado I Brązowym Ryżem, oraz Sushi Warzywne Z Brązowym Ryżem.
Instrukcje
Brązowy ryż opłukać i odsączyć, włożyć do rondla na średnim ogniu i zalać wodą. Wymieszać z solą morską, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie wodę, o 45 protokół.
Niech ryż ostygnie, aż będzie ciepły; wymieszać z brązowym octem ryżowym. Ryż będzie lekko lepki.
Aby zwinąć sushi, przykryj bambusową matę do sushi folią.
Połóż arkusz nori, szorstki bok do góry,na folii. Mokrymi palcami mocno wklep grubą, równą warstwę brązowego ryżu na nori, pozostawiając górną krawędź około 1/2 cala głęboko odsłoniętą ryżem.
Umieść 1 lub 2 plastry awokado i niewielką ilość pasków czerwonej papryki i kiełków lucerny w linii wzdłuż dolnej krawędzi arkusza.
Podnieś krawędź bambusowego arkusza walcowania, złóż dolną krawędź arkusza do góry, zamykając warzywa i szczelnie zwinąć sushi w gruby cylinder. Zwilżyć gołą krawędź nori mokrym palcem i zamknąć rolkę. Po zwinięciu sushi owinąć go w matę i delikatnie ścisnąć, aby zwinąć go szczelnie.
Pozostaw rolki na kilka minut przed cięciem każdej rolki na 6 sztuk do serwowania.