Sunrise Frittata
Sunrise Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 18g białka, oraz 10g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis serwuje 6 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Mieszanka oleju canolan, sera fontina, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. 111 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, który jest solidny. Podobne przepisy to Tequila Sunrise Mimosa (lub Mezcal Sunrise Mimosa), Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), oraz Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią).
Instrukcje
Na dużej żaroodpornej patelni pokrytej sprayem do gotowania gotuj i mieszaj ziemniaki na oleju na średnim ogniu do miękkości. Dodaj szynkę;podgrzej.
W małej misce ubij białka, jajka, 1/4 szklanki sera, mleko i oregano; dodaj na patelnię. Ułóż paski czerwonej papryki na mieszance jajecznej, aby przypominały szprychy koła. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-12 minut lub do prawie zestalenia.
Odkryć; broil 6 w. od ognia przez 3-5 minut lub do momentu związania jajek, a frittata jest złotobrązowa.
Posyp pozostałym serem; odstawić do stopienia.
W międzyczasie w małym rondelku połącz salsę i kolendrę; podgrzej.
Polecane wino: Wino Musujące
Frittata można łączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 65 dolarów za butelkę.
Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru
Wino jest jasne lub blade z nutami zieleni typowymi dla Chardonnay. Mus jest w porządku i regularny z ładną wstążką mocnych bąbelków. Pierwszy nos jest zarówno kwiecisty, jak i owocowy, potem pojawiają się nuty świeżych orzechów i świeżego chleba. W wykończeniu znajdują się cytrusy, które dają piękne wrażenie gładkości i świeżości. Atak jest szczery, związany z delikatnością i okrągłością. W pierwszym wrażeniu dominują świeże białe owoce (cytryna i gruszka) oraz kwiaty (akacja), a następnie kremowe nuty. Wreszcie jest trwały na cytrusach (kandyzowany grejpfrut, mandarynka i cytryna) i mineralności, wnosząc świeżość i elegancję do wina.