Sunny Anderson ' s Steak Fajitas with Chimichurri and Drunken Peppers

Przepis Sunny Anderson ' s Steak Fajitas z Chimichurri i Drunken Peppers może zaspokoić pragnienie Ameryki Południowej w przybliżeniu 1 godzina i 55 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 731 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,81 zł za porcję. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz top okrągły stek, tortille mąki, ocet winny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Flank Steak Fajitas z Chimichurri i pijaną papryką, Stek Fajitas z grillowaną cebulą, papryką i pieczonymi pomidorami Cherry z sosem Chimichurri, oraz Chimichurri Steak Fajitas.
Instrukcje
Połącz pietruszkę i kolendrę (liście i łodygi), czosnek, połowę pokrojonej cebuli, 1 łyżka soli, 1 łyżeczka pieprzu, ocet, 2 łyżki soku z cytryny i 1/2 szklanki oliwy z oliwek w robocie kuchennym; zmiksuj w gęstym i gładkim sosie chimichurri. Obie strony steku przebić widelcem kilka razy; umieścić w plastikowej torebce zamykanej i dodać połowę sosu. Zamknąć worek i obrócić, aby pokryć stek; przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Przykryć i zarezerwować pozostały sos.
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Wyjąć stek z worka (wyrzucić worek z sosem); doprawić solą i pieprzem i grillować do średnio rzadkiego, około 6 minut na stronę.
Odstawić na 10 minut, luźno przykryte folią.
W międzyczasie podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać paprykę i pozostałą pokrojoną w plasterki połowę cebuli; doprawić solą i pieprzem.
Saute aż warzywa są zmiękczone i karmelizowane na brzegach, o 8 protokół.
Dodaj piwo, przykryć i gotować, aż papryka będzie miękka, o 5 protokół.
Podgrzej tortille na grillu. Cienko pokroić stek na ukosie; podzielić na tortille wraz z papryką i cebulą. Cienkie reserved Chimichurri sos z pozostałych 1 łyżka soku z cytryny; skropić fajitas.
Podawać z limonką, w razie potrzeby.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Maddalena Merlot]()
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.