Sum Smażony
Need a pescatariańskie danie główne? Smażony Sum może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 380 kalorii, 35g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki, nasiona selera, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sum Smażony, Sum Smażony, oraz Sum Smażony.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni, rozgrzać piekarnik: na ciężkiej patelni( wolę używać żeliwa) wlać wystarczającą ilość oleju, aby uzyskać 1/2 cala po bokach patelni.
Podgrzać patelnię na średniej wysokości.
Rozgrzej piekarnik do 93° i połóż arkusz ciastek w środku.
Umieść stojak z drutu na arkuszu ciastek.
Namocz sum w mleku lub maślance: gdy olej się nagrzewa, namocz sum w mleku lub maślance.
Wymieszać mąkę kukurydzianą, mąkę, przyprawy do pogłębiania:
Wymieszać mąkę kukurydzianą, mąkę i przyprawy razem. (Lub możesz zamiast tego zastąpić swoją ulubioną przyprawę.)
Umieścić w płytkim naczyniu do pogłębiania.
Filety obtoczyć w mieszance mąki, następnie podsmażyć na gorącym oleju:
Niech olej osiągnie 177°-dobrym testem jest wrzucenie trochę suchej panierki do oleju, a jeśli od razu skwierczy, możesz iść.
Gdy olej jest gorący, posyp filety z suma solą i zanurz je w panierce. Nadmiar otrząsnąć i delikatnie ułożyć w gorącym oleju.
Smażyć na złoty kolor, około 2-4 minut, w zależności od grubości filetu. Użyj metalowej szpatułki i delikatnie obróć rybę i gotuj przez kolejne 2-4 minuty.
Żeliwo nagrzewa się i pozostaje gorące, więc monitoruj ciepło podczas smażenia; w pewnym momencie może być konieczne obniżenie ciepła na palniku.
Trzymaj gotowane filety ciepłe w piekarniku: gdy ryba jest gotowa, przenieś ją do piekarnika, podczas gdy gotujesz resztę sumy. Utrzymywanie smażonego Suma w piekarniku pomoże utrzymać go chrupiącym.
Kiedy wszystko będzie gotowe, podawaj od razu ze swoim ulubionym ostrym sosem, cole slaw i kilkoma hush puppies.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.