Sum Pokryty Karmelem

Sum Pokryty Karmelem
Karmelowy sum jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 38g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cukier, zieloną cebulę, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 78%. Spróbuj Sum w sosie orzechowym z dodatkiem fasoli maślanej, żółtej kukurydzy, czarnego ryżu i świeżego szpinaku, Karmelowy Flan Z Dyni, oraz Cukierkowe Karmelowe Jabłka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać 1/3 szklanki wody z sosem rybnym w małej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połączyć szalotki, czosnek, pieprz czarny, i pieprz czerwony płatki w osobnej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ciepła 1/3 szklanki wody i 1/3 szklanki cukru na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier zamienia głęboko złoty kolor. Delikatnie wymieszać mieszankę sosu rybnego i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać mieszankę szalotki i gotować, aż szalotki zmiękną, a następnie dodać suma. Przykryć i gotować suma, aż ryba płatków łatwo widelcem, około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
SzalotkaSzalotka
SumSum
CukierCukier
WodaWoda
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieścić suma na dużym talerzu, przykryć i odstawić. Zwiększyć ciepło do wysokiej i wymieszać w 1/2 łyżeczki cukru. Wymieszaj sok z limonki i dowolny sos, który zebrał się na talerzu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż sos się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SumSum
SOSSOS
CukierCukier
5
Polać Sum sosem i udekorować zieloną cebulą i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
SumSum
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn