Suflety z koziego sera w filiżankach z sałatką Frisée
Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka octu jabłkowego, masło, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kozi ser i suflet orzechowy z rukolą i sałatką Frisee, Kozi ser i czerwona papryka Filo Trójkąty z oliwką Frisée Sałatka, oraz Mini Buraczane, Kozie Sery I Pistacje Filo Kubki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Przykryj stos phyllo z 2 nakładającymi się arkuszami folii i zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Umieść 1 arkusz phyllo na powierzchni roboczej i pędzla z odrobiną masła, a następnie top z 2 arkuszy więcej phyllo, szczotkowanie każdy z masłem.
Pokroić maślany stos na 6 (4 1/2 cala) kwadratów ostrym nożem, przycinając boki w razie potrzeby. Ułóż każdy z 6 kubków muffin kwadratem. Zrobić 6 więcej filiżanek filo (4 są dodatkowe, w przypadku złamania) w ten sam sposób z pozostałymi arkuszami ciasta i masłem.
Upiec filiżanki w środku piekarnika na złoty kolor, około 8 minut, a następnie całkowicie ostudzić na patelni na stojaku.
Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Podczas gdy kubki są chłodzenia, roztopić masło w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, a następnie ubić w mące. Ugotować zasmażkę, ubijając, 3 minuty.
Dodaj mleko w strumieniu, ubijając i doprowadzającdo wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 5 minut.
Zdjąć z ognia i ubić musztardę, żółtka i 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano do połączenia, a następnie złożyć w kozim serze. (Powierzchnię mieszaniny przykryć papierem woskowym, jeśli nie zostanie natychmiast użyty.)
Białka ubić w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż po prostu trzymać sztywne szczyty. 1/3 białek złożyć w sosie, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka.
Łyżka ciasto do 8 filiżanek i posypać pozostałym Parmigiano-Reggiano.
Piec na środku piekarnika, aż suflety będą nadmuchane i złociste, około 15 minut.
Wymieszać ocet, musztardę i sól w misce, a następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając do emulgowania.
Tuż przed suflety są gotowe, wrzucić frisée i rzodkiewki w dużej misce z wystarczająco dużo dressing do Płaszcz. Sałatka na 8 talerzy i posypać szczypiorkiem, a następnie zrobić małe gniazdo w środku każdego.
W każdej sałatce umieść filiżankę Suflera i natychmiast podawaj.
* Filiżanki filo mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane w patelni, starannie zapakowane w folię, w temperaturze pokojowej. (Dodatkowe filiżanki można napełnić lodami lub owocami na deser następnego dnia.) * Nadzienie sufletowe (bez białek) można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej i wymieszać (poluzować) przed kontynuowaniem.