Suflety czekoladowe z Creme Anglaise
Suflety czekoladowe z kremem Anglaise mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Jeśli masz czekoladę, Vanilla bean Creme anglaise, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Suflety z ciemnej czekolady z kardamonem Crème Anglaise, Suflety z brązowego cukru z Crème Anglaise, oraz Pączki czekoladowe z "Creme Anglaise".
Instrukcje
W misce zmiksować pokruszone ciasteczka z 2 łyżkami cukru.
Posmaruj osiem 4-uncjowych ramekinów masłem i pokryj mieszaniną ciastek, wylewając nadmiar.
Umieść ramekiny na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce.
W podwójnym kotle roztopić 3 łyżki masła ze słodko-gorzkimi i niesłodzonymi czekoladkami.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubić żółtka z 6 łyżkami cukru ze średnią prędkością, aż bledną i zgęstniałą, około 4 minut. Stopniowo ubić w schłodzonej czekoladzie.
W innej misce, używając czystych ubijaczy, ubij białka z solą, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostałe 2 łyżki cukru, aż białka będą błyszczące. Jedną czwartą białka ubić w czekoladzie, a resztę złożyć gumową szpatułką. Łyżka ciasto do ramekins, wypełniając je prawie do góry.
Każdy suflet posypać 1/2 łyżeczki mieszanki ciasteczkowej. Poprowadź kciuk wewnątrz obręczy każdego ramekina, aby wygładzić boki i równomiernie unieść suflety.
Piec suflety w środku piekarnika przez 15 minut, lub aż wzrośnie i ustawić wokół krawędzi, ale nadal miękkie w centrach. Ustaw ramekiny na żaroodpornych talerzach i podawaj od razu z Vanilla Bean Crme Anglaise.