Biała fasola z pancettą i szałwią
Biała fasola z Pancettanem i szałwią jest bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 10g białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, mąka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 30%. Spróbuj Fasolka szparagowa z szałwią i pancettą, Pancetta-szałwia Indyk z sosem Pancetta-szałwia, oraz Biała fasola z Prosciutto i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć suszoną fasolę do dużej miski i przykryć zimną wodą. Fasolę namoczyć na noc w lodówce.
Namoczoną fasolę odsączyć, włożyć do dużego garnka i zalać świeżą zimną wodą.
Fasolę umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić liście laurowe i czosnek. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu przez 11/2 godzin do miękkości.
Ugotowaną fasolę odcedzić i rozłożyć na blasze, aby lekko ostygła.
Na płytkim talerzu umieścić około 1/2 szklanki mąki i doprawić solą i pieprzem; wymieszać widelcem, aby równomiernie rozprowadzić. Wrzucić fasolę w przyprawionej mąki do herbu całkowicie.
Umieścić dużą patelnię na średnim ogniu i płaszcz z olejem. Gdy olej jest gorący, dodaj pancettę, smaż przez kilka minut, aby ją chrupać. Wrzucić liście szałwii i smażyć przez około 1 minutę.
Usuń pancetta i szałwia do niektórych ręczników papierowych; teraz masz bazę smakową. Z fasoli strząśnij nadmiar mąki i włóż je na patelnię w jednej warstwie. Smażyć fasolę przez dobre 10 minut, aby utworzyć złotą skórkę na zewnątrz fasoli, podrzucając do gotowania z obu stron.
Na patelnię wrzucić pancettę i smażoną szałwię, wszystko razem wymieszać i podawać.