Suflet ze słodkich ziemniaków z sosem Melasowym
Suflet ze słodkich ziemniaków z sosem Melasowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 581 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz białka, żółtka, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Suflet Ze Słodkich Ziemniaków, Suflet Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Suflet Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Masło 3-ćwiartka naczynia do pieczenia. W dużym rondlu, przykryć słodkie ziemniaki wodą i gotować na dużym ogniu do miękkości, o 35 protokół.
Niech słodkie ziemniaki ostygną, a następnie obrać i pokroić grubo.
W międzyczasie w małym rondlu połącz śmietanę z goździkami, anyżem gwiazdkowym i gałką muszkatołową i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić na 10 minut. Odcedzić śmietanę, odrzucając całe przyprawy.
W maszynce, puree słodkie ziemniaki, partiami, jeśli to konieczne, z przyprawioną śmietaną, masłem i żółtkami jaj. Zeskrobać bazę Suflera do dużej miski i doprawić 11/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
W czystej misce ze stali nierdzewnej ubij białka ze szczyptą soli, aż utworzą się jędrne szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki złóż jedną trzecią ubitych białek do podstawy Suflera; złóż pozostałe białka.
Do przygotowanego naczynia wlać masę Suflera i piec około 1 godziny, lub do wyrośnięcia i jędrności.
Pozwól sufletowi odpocząć przez około 10 minut.
Wszystkie składniki połączyć w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo gruby, o 20 protokół.
SOS melasowy podawać na ciepło wraz z sufletem ze słodkich ziemniaków.