Suflet ze szpinakiem i cheddarem
Suflet ze szpinakiem i cheddarem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 23G białka, oraz 29g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, parmezan, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. 121 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Suflet ze szpinakiem i cheddarem, Suflet Z Cheddarem I Szpinakiem, oraz Suflet Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło wewnątrz 6 do 8-cup souffle dish (6 1/2 do 7 1/2 cala średnicy przez 3 1/2 cala głębokości) i posypać równomiernie parmezanem.
Masło rozpuścić w małym rondlu na małym ogniu. Drewnianą łyżką wymieszać mąkę i gotować, stale mieszając, przez 2 minuty. Z ognia, ubij w gorącym mleku, gałka muszkatołowa, cayenne, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować na małym ogniu, stale ubijając przez 1 minutę, aż będzie gładka i gęsta.
Z ognia, jeszcze gorący, ubić żółtka, jeden po drugim. Wymieszać Cheddar, 1/4 szklanki parmezanu i szpinaku i przenieść do dużej miski.
Do miski miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do ubijania włóż białka, śmietanę z kamienia nazębnego i szczyptę soli. Bij na niskiej prędkości przez 1 minutę, na średniej prędkości przez 1 minutę, a następnie na dużej prędkości, aż utworzą twarde, błyszczące szczyty.
Jedną czwartą białka ubić w sosie serowym, aby rozjaśnić, a następnie złożyć resztę.
Wlać do naczynia suflet, a następnie wygładzić wierzch. Narysuj duże koło na górze łopatką, aby równomiernie unieść suflet i umieść na środku piekarnika. Obniż temperaturę do 375 stopni F.
Piec przez 30 do 35 minut (nie podglądaj!) aż do wydmuchania i brązowienia.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur]()
Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur
Piękny, błyszczący i elegancki Rubin ??kolor. Bogaty i mocny nos czerwonych owoców, z nutami wanilii i tostów. Delikatny na podniebieniu, drzewny, z aromatami lukrecji i czerwonych owoców, drobno przyprawiony, z długim i taninowym wykończeniem.