Suflet z szynką i serem
Suflet z szynką i serem to danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja zawiera 742 kalorii, 35g białka, oraz 35g tłuszczu. Za 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką chleb, ser cheddar, mieloną musztardę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi ci smak domu. Z łyżką ocena 49%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Suflet Z Szynką I Serem, Suflet z szynką i serem Feta, oraz Suflet z szynką, kukurydzą i serem.
Instrukcje
W natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia, ułóż połowę chleba, szynkę, ser cheddar i ser szwajcarski. Powtórz warstwy. W małej misce ubij jajka, mleko, musztardę i sól cebulową; polać warstwową mieszanką.
Przykryj i wstaw do lodówki na noc. połącz płatki kukurydziane i masło; posyp na wierzchu.
Piec w temperaturze 375° przez 40 minut lub do momentu, gdy nóż włożony blisko środka wyjdzie czysty.
Odstaw na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Szampan, Bordeaux, Biały Bordowy
Szampan, Bordeaux i Biały burgund to moje najlepsze typy na suflet. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko się mylisz z szampanem. Jeśli twój posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Aby uzyskać czerwień, wypróbuj czerwoną mieszankę bordeaux. Jednym z win, które można spróbować, jest Winnica Terra d ' Oro Zinfandel. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Terra d ' Oro Home Vineyard Zinfandel]()
Terra d ' Oro Home Vineyard Zinfandel
Winnica domowa Zinfandel z 2008 roku ma dekadencki nos, bogaty w maliny,cynamon, pieprzne porzeczki i przyprawy. Dojrzałe owoce i ładnie przyprawione smaki osadzają się w miękkich, subtelnych, jedwabnych taninach. Bogactwo tego wina pięknie równoważy kaczkę, pieczonego królika lub dziczyznę sparowaną z grillowanymi warzywami.