Suflet Z Piernika
Piernikowy suflet może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka masła, cukru pudru, melasy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Suflet piernikowy z kremem klonowym Anglaise, Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym, oraz Pierniki M&M ciastka z piernikiem M & M maślane.
Instrukcje
Płaszcz 8 (6-uncja) suflet naczynia z sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie 2 łyżkami cukru granulowanego. Odstawić.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i 2 łyżki cukru granulowanego; gotować 1 minutę, stale mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mleko; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając trzepaczką. Gotuj 2 minuty lub do lekko grubego, stale mieszając trzepaczką.
Wyjąć z ognia; ostudzić 10 minut.
Dodać melasę i kolejne 5 składników (przez żółtka), mieszając trzepaczką. Odstawić.
Białka umieścić w średniej misce do miksowania; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 2 łyżki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty(nie przegryzać). Delikatnie złożyć jedną czwartą mieszaniny białka jaja w mieszaninie melasy; delikatnie złożyć w pozostałej mieszaniny białka jaja. Delikatnie łyżka mieszanki do przygotowanych potraw. Ostro stuknij naczynia na blacie 2 lub 3 razy, aby wyrównać.
Umieść naczynia na blasze do pieczenia; umieść blachę do pieczenia w piekarniku.
Piec w 375 przez 25 minut lub do puffy i ustawić.
Każdy suflet posypać 1/2 łyżeczki cukru pudru.