Suflet z kukurydzy i suszonych pomidorów z Krewetkowo-cebulowym smakiem
Kukurydza i suszone suflet pomidorowy z Krewetkowo-cebulowym smakiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.3 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz masło, mleko, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Grillowana Ryba Z Suszonymi Pomidorami, Grillowany Tuńczyk z suszonymi pomidorami, oraz Grillowane szaszłyki wołowe z suszonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie masło 2 1/2 - do 3-quart sufl danie lub sześć 1 1/2-do 2-cup sufl Dania. Jeśli używasz małych naczyń, ustaw je około 2 cali od siebie w 10-przez 15-calowej patelni do pieczenia.
W 2-do 3-quart patelni na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodać mąkę i mieszać, aż mieszanina będzie gładka i bulgotanie. Wymieszać z mlekiem, estragonem i solą i nadal mieszać, aż sos się zagotuje i zgęstnieje, 2 do 3 minut.
Dodać kukurydzę i suszone pomidory i mieszać do gorąca, o 1 minutę.
Dodajemy parmezan i mieszamy do rozpuszczenia.
Dodajemy żółtka i mieszamy, aż mieszanina będzie wymieszana i gładka.
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij białka (jeśli są dostępne, użyj końcówki trzepaczki) z kremem tatarskim, aż utworzą się krótkie, sztywne, wilgotne szczyty. Za pomocą elastycznej szpatułki złóż jedną trzecią sosu serowego na białka, aż do dobrze wymieszanego.
Dodajemy pozostały sos i delikatnie składamy aż do wymieszania.
Zeskrobać ciasto do przygotowanego Suflera (lub potraw). Jeśli jest wyższa niż 3/4 pełna, użyj kołnierza foliowego (patrz "Crowning Glory" poniżej). W razie potrzeby narysuj okrąg na powierzchni ciasta Suflera czubkiem noża, około 1 cala od krawędzi, aby pomóc w atrakcyjnej formie korony podczas pieczenia.
Piec duży suflet w piekarniku konwekcyjnym 350 lub 325, aż wierzch będzie złoty do głębokiego brązu i pęknięcia wyglądają na dość suche, 35 do 40 minut.
Piec małe suflety w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, 20 do 25 minut.
Podawać natychmiast, zbierając porcje z pojedynczego Suflera dużą łyżką. Pass the shrimp-ONION relish to spoon over each porcji zgodnie z życzeniem.
Suflety wyglądają najbardziej imponująco, gdy dramatycznie wznoszą się nad krawędzią naczynia. Aby stworzyć piękną koronę na suflu, wypełnij naczynie o 3/4 pełne. Jeśli jest mniej pełny, suflet może nie wznieść się ponad obręcz. Jeśli jest bardziej pełny, suflet może się rozlać, chyba że zawijasz naczynie kołnierzem foliowym. Oto jak zrobić jeden.
Wytnij 15-calowy arkusz folii o szerokości 4 cali dłuższy niż obwód naczynia; złóż wzdłuż w trzecich. Obficie pokryć jedną stronę paska foliowego roztopionym masłem, używając pędzla do ciasta. Owiń folię na zewnątrz naczynia tak, aby co najmniej 2 cale folii rozciągały się nad obręczą. Złóż końce paska folii z masłem kilka razy, aż do dopasowania do naczynia.