Suflet Nerkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj suflet z nerkami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną wieprzowinę, mąkę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Ciasto Z Nerkami, Dip Z Czerwonej Fasoli, oraz Dip Z Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 177°. Posmaruj 3 szklanki sufletów lub 4 ramekiny (1/2 szklanki).
Na dużej patelni na średnim wysokim ogniu stopić 2 łyżki masła. Gdy masło stopi dodać szalotkę i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Dodaj mieloną wieprzowinę lub cielęcinę i posiekaną nerkę i gotuj, używając szpatułki lub drewnianej łyżki, aby rozbić duże kawałki. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mięso i nerki zostaną w pełni ugotowane, o 5 minut dłużej.
Przenieść mieszaninę do dużej miski i odstawić.
Dodać pozostałe masło do patelni, a po stopieniu dodać mąkę i gotować, stale mieszając, aż mąka zaczyna się złoty kolor z herbatnika-jak aromat, o 2 protokół. Powoli ubijaj w magazynie, a następnie ubijaj w marmite. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje, o 5 protokół.
Dodaj mieszaninę zapasów do mieszaniny mięsa i złóż, aby połączyć. Pozostaw do ostygnięcia dziesięć minut, a następnie ubijaj żółtka pojedynczo.
Za pomocą miksera lub trzepaczki ubijamy białka do uzyskania sztywnych szczytów, a następnie delikatnie składamy białka w mieszankę mięsną w dwóch dodatkach, uważając, aby nie dopuścić do spuszczenia mieszanki.
Mieszankę przełożyć do sufletów lub podzielić na ramekiny.
Piec, aż suflet wzrośnie i zacznie brązowieć, 15 do 20 minut dla poszczególnych ramekinów, do 30 minut dla większego sufletu.
Suflet podawać z dodatkiem szparagów gotowanych na parze skropionych holenderskim sosem.