Suflet Karczochowo-Krabowy
Suflet karczochowo-krabowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 211 kalorii, 16G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę, cebulę, śmietanę z kamienia nazębnego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pierś z kurczaka z sufletem z kraba i karczocha, Ciasto Sufletowe Z Karczochami, oraz Suflet Z Karczochów I Grzybów.
Instrukcje
Wytnij kawałek folii wystarczająco długo, aby zmieścić się wokół 2-quart sufl danie, pozwalając na 1-calowy nakładania; fold folii wzdłuż na trzecie. Lekko pokryć jedną stronę folii i dno naczynia sprayem do gotowania. Owiń folię na zewnątrz naczynia, powleczoną stroną przeciw naczyniu, pozwalając jej rozciągnąć 4 cale nad obręczą, tworząc kołnierz; zabezpieczyć sznurkiem lub taśmą maskującą.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni, zastrzegając 1 łyżka tłuszczu boczku na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Dodaj cebulę do tłuszczu boczku na patelni, i smażyć 2 protokół lub do miękkości.
Dodaj mąkę i gotuj 1 minutę, stale mieszając trzepaczką do drutu. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Umieścić substytut jajka w dużej misce. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do substytutu jajka, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać z boczkiem, serem, solą, papryką, karczochami i mięsem krabowym; odstawić.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego z dużą prędkością miksera, aż uformują się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj do mieszaniny mleka. Delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja.
Wlać mieszaninę do przygotowanego Suflera.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350, i piec dodatkowe 45 minut lub aż nadmuchane i złoty. Ostrożnie zdjąć kołnierz foliowy i podawać natychmiast.
Uwaga: aby zrobić poszczególne suflety, przygotuj 6 (8-uncjowych) ramekinów zgodnie z zaleceniami powyżej. Podziel mieszankę suflet równomiernie między ramekiny i umieść na dużej blasze do pieczenia.
Piec zgodnie z zaleceniami powyżej.