Suflet gruszkowy z sosem czekoladowym
Suflet gruszkowy z sosem czekoladowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać białka jaj, słodko-gorzka czekolada, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Suflet gruszkowy Taillevent z waflami gruszkowymi, Suflety Z Białej Czekolady Z Sosem Malinowym, oraz Podwójny suflet czekoladowy z ciepłym sosem Krówkowym.
Instrukcje
Przynieś śmietanę na wolnym ogniu w małachsaucepan na średnim ogniu.
Dodać czekoladę i odstawić dopochocolate lekko zmięknie, około 1 minuty.
Dodaj bourbon i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i sos będzie gładki. Zrób z wyprzedzeniem: sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Coverand przechowywać w lodówce.
Obficie masło sześć 3/4-cupramekins lub budyniu kubki, następnie płaszcz zsugar, przechylając ramekins płaszcz DNA isides równomiernie. Delikatnie wypłucz nadmiar cukru.
Umieść ramekiny na obramowanej blasze do pieczenia.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w largenonstick patelni na średnim ogniu.
Dodaćpół gruszek i smażyć, aż do początku dorosnąć, o 8 protokół.
Posypać 1 1 / 2 łyżki cukru i smażyć, aż gruszki są karmelizowane i soki są grube, 3 do 4 minut dłużej. Zeskrobać mieszaninę gruszek dodowl. Powtórz z pozostałą 1 łyżką stołowąbutter, pozostałymi gruszkami i 1 1/2 łyżki stołowejsugar. Sok z cytryny wymieszać z gruszkami.
Niech ostygnie toroom temperatury, około 45 minut.
Używając łyżki szczelinowej, przenieś gruszkędo procesora; dodaj soki gruszkowe do sosu czekoladowego. Gruszki Puree na gładką masę.
Transferpear puree (około 2 filiżanki) do medium sucepan. DO przodu: może być wykonany 2 godziny. Przykryć i schłodzić puree.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Żółtka ubić na puree z gruszek w rondlu, aby zmiksować. Mieszanka Stirpear stale na średnim ogrzaniu, aż para wzrośnie i mieszanina jest gorąca (nie gotować). Ostrożnie przenieść mieszankę gruszek do dużej miski. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj białka ze szczyptą soli w innymdużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 5 łyżek cukru do białek i ubijać, aż będą sztywne, ale nie suche. Delikatnie złóż 1/3 białek do masy perłowej, aby rozjaśnić. Delikatnie złóż pozostałe białka w 2 dodatkach. Suflet podziel równo między przygotowane ramekiny (ramekiny będą pełne).
Piec suflety, aż nadmuchane i złoty, o 20 protokół.
Sos czekoladowy na małym ogniu.
Suflety podawać natychmiast z ciepłym sosem czekoladowym.