Suflet Gianduja
Suflet Gianduja wymaga ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka Likier z orzechów laskowych, cukier, czekolada mleczna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Gianduja, Gianduja Krem, oraz Gianduja Gelato.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło i cukier 6 (6-uncja) ramekins.
Masło, 1 łyżkę cukru, Likier z orzechów laskowych i wanilię rozgrzać w podwójnym kotle na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Wyjąć mieszaninę masła z ognia, dodać czekoladę, i odstawić, aż się rozpuści, o 3 protokół.
Umieścić mieszaninę czekolady w naczyniu ciasto i umieścić w zamrażarce na 10 minut, aby ujędrnić. Użyj łyżki, aby uformować schłodzoną mieszaninę na 6 równomiernie wielkości kulek o wielkości orzecha włoskiego. Zarezerwuj w lodówce.
W międzyczasie umieść mąkę w podwójnym kotle i powoli ubijaj mleko.
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, stale ubijając, aż będzie gruba, około 5 minut.
Dodać żółtka i ciągle ubijać. Mieszanina zagęści się do konsystencji majonezu w ciągu kolejnych 3 do 4 minut.
Usunąć mieszaninę z ognia. Wymieszać 6 uncji czekolady i odstawić do niech czekolady stopić.
Białka umieścić w dużej misce z kremem Tatar. Za pomocą miksera ręcznego ubijamy białka do miękkich szczytów. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru i kontynuować ubijanie aż do uzyskania mocnych szczytów. Złożyć białka do ciepłej mieszanki czekolady.
Umieść kulkę schłodzonej mieszanki czekolady w każdym z ramekinów. Łyżka mieszanki suflet nad kulkami czekolady i aż do krawędzi ramekins. (W tym momencie suflet można przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 dni.)
Umieść ramekiny w łaźni z gorącą wodą i piecz do złotego koloru na wierzchu, a suflet wzniósł się, około 30 minut (40 minut, jeśli schłodzony).
Wyjąć z piekarnika i podawać natychmiast.