Suflet Gianduja

Suflet Gianduja
Suflet Gianduja wymaga ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka Likier z orzechów laskowych, cukier, czekolada mleczna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Gianduja, Gianduja Krem, oraz Gianduja Gelato.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło i cukier 6 (6-uncja) ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
3
Masło, 1 łyżkę cukru, Likier z orzechów laskowych i wanilię rozgrzać w podwójnym kotle na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
4
Wyjąć mieszaninę masła z ognia, dodać czekoladę, i odstawić, aż się rozpuści, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
5
Umieścić mieszaninę czekolady w naczyniu ciasto i umieścić w zamrażarce na 10 minut, aby ujędrnić. Użyj łyżki, aby uformować schłodzoną mieszaninę na 6 równomiernie wielkości kulek o wielkości orzecha włoskiego. Zarezerwuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
6
W międzyczasie umieść mąkę w podwójnym kotle i powoli ubijaj mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodaj sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
8
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, stale ubijając, aż będzie gruba, około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodać żółtka i ciągle ubijać. Mieszanina zagęści się do konsystencji majonezu w ciągu kolejnych 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Usunąć mieszaninę z ognia. Wymieszać 6 uncji czekolady i odstawić do niech czekolady stopić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
11
Białka umieścić w dużej misce z kremem Tatar. Za pomocą miksera ręcznego ubijamy białka do miękkich szczytów. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru i kontynuować ubijanie aż do uzyskania mocnych szczytów. Złożyć białka do ciepłej mieszanki czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Umieść kulkę schłodzonej mieszanki czekolady w każdym z ramekinów. Łyżka mieszanki suflet nad kulkami czekolady i aż do krawędzi ramekins. (W tym momencie suflet można przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Umieść ramekiny w łaźni z gorącą wodą i piecz do złotego koloru na wierzchu, a suflet wzniósł się, około 30 minut (40 minut, jeśli schłodzony).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
14
Wyjąć z piekarnika i podawać natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Amelia Brut rosé Cremant de Bordeaux z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Amelia Brut Rose Cremant de Bordeaux
Amelia Brut Rose Cremant de Bordeaux
Amelia wyświetla aromaty i smaki truskawek i czerwonych porzeczek, o średnim ciele i eleganckim wykończeniu. Bogactwo na podniebieniu i drobne pęcherzyki wynikają z winifikacji metodą Traditionnelle i starzenia się na osadzie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn