Suflet Czekoladowy
Suflet czekoladowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Suflety z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym, Suflety z ciemnej czekolady z sosem espresso-czekoladowym, oraz Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym.
Instrukcje
W rondlu ugotuj masło i mąkę, aby utworzyć piaszczystą zasmażkę. Na oddzielnej patelni zagotuj mleko i cukier, a następnie dodaj je do zasmażki. Gotować, aż utworzy się gładka pasta. Lekko ostudzić, następnie ubić żółtka.
Dodaj roztopioną czekoladę i kakao. Ubij białka na sztywne, błyszczące szczyty i natychmiast złóż je do podstawy.
Wlać mieszaninę do maślanych, słodzonych ramekin indywidualnych wielkości (około 1/2 cala od góry).
Piec w temperaturze 191° przez 20 minut.
Podawać posypane cukrem pudrem (lub świeżą bitą śmietaną).