Sufganiyot (Izraelskie Jelly Donuts)

Sufganiyot (Izraelskie Jelly Donuts)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj Sufganiyot (Izraelskie pączki z galaretką). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Ten przepis służy 30 i kosztuje 25 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, mąkę, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sufganiyot (Pączki Z Galaretką), Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym, oraz Sufganiyot (Chanuka Jelly Doughnuts) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść mąkę, cukier, drożdże i sól w misce miksera stojącego i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodać żółtka i mleko i wymieszać, za pomocą mocowania haka, na średniej-niskiej prędkości, aż shaggy ciasto formuje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
3
Dodać masło, zwiększyć prędkość do średniej wysokości i mieszać, aż ciasto będzie gładkie, błyszczące i elastyczne, o 5 protokół.Zalać dużą miskę olejem. Uformuj ciasto w kulkę, umieść w misce i obróć, aby pokryć olejem. Przykryć folią lub wilgotnym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się rozmiar, około 1 do 1 1/2 godziny.Lekko mąkę blachę do pieczenia; odstawić. Dziurkować ciasto, przenieść na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i zwinąć do około 1/4 cala grubości. Używając 2-calowego okrągłego noża, wytłocz jak najwięcej rund ciasta i umieść na przygotowanej blasze około 1/2 cala od siebie. Zbierz resztki ciasta w piłkę i rozwałkować ponownie, stemplowanie rund, aż masz 30 łącznie na blasze do pieczenia. Przykryj luźno folią lub wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PunchPunch
RolkaRolka
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Niech wzrosnąć w ciepłym miejscu, aż puffy i około 1/2 cala grubości, o 30 protokół.
5
Umieść olej roślinny lub rzepakowy w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie i ustaw na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 177° na termometrze z cukierkami/tłuszczem. W międzyczasie wyłóż drugą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i umieść stojak z drutu na ręcznikach papierowych; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
WarzywaWarzywa
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
6
Umieść dżem lub galaretkę w woreczku z rurkami wyposażonym w okrągłą końcówkę o średnicy 1/4 cala; odstaw na bok.Używając płaskiej szpatułki (nie używaj rąk—spowoduje to opróżnienie pączków), ostrożnie przenoś okrągłe ciasto, pojedynczo, do oleju. Powinieneś być w stanie zmieścić około 6 na raz, pozostawiając co najmniej 1 cal przestrzeni pomiędzy i utrzymując temperaturę oleju na poziomie 177°. smażyć, aż dno będzie złote, około 1 1/2 minuty. Ostrożnie obrócić widelcem i smażyć, aż druga strona będzie złotobrązowa, około 1 1/2 minuty więcej. (Jeśli w pączkach pojawią się pęcherzyki powietrza, przekłuj końcówką noża do parkowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
GalaretkaGalaretka
DżemDżem
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
7
Wyjąć łyżką szczelinową do stojaka z drutu. Powtórz z pozostałymi rund ciasta.Gdy pączki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, użyj noża do parowania, aby przebić bok każdego z nich, tworząc kieszeń na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
8
Włóż końcówkę woreczka do kieszeni i włóż do środka około 1 łyżeczki dżemu lub galaretki. Przed podaniem posmarować cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
GalaretkaGalaretka
DżemDżem
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia0
Magazyn