Strudel Szparagowy
Strudel szparagowy to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gorącego sosu, pół na pół, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Strudel Szparagowy, Strudel jabłkowy (apfel Strudel), oraz Strudel Szynkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zerwać twarde końce szparagów.
W razie potrzeby usuń łuski z łodyg nożem lub obieraczką do warzyw.
Pokrój łodygi na pół; ułóż w parowniku warzywnym nad wrzącą wodą. Okładka i steam 5 minut.
Szparagi umieścić w lodowatej wodzie; odstawić.
Saute szalotki w 2 łyżki masła w ciężkim rondlu na średnim ogniu do miękkości.
Dodaj mąkę, mieszając, aż będzie gładka. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta. Stopniowo dodawać pół na pół; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje. Wymieszaj sok z cytryny i 5 kolejnych składników.
Umieść 1 arkusz filo na wilgotnym ręczniku(pozostaw filo przykryte).
Posmarować 2 łyżeczkami roztopionego masła.
Warstwa drugi arkusz phyllo na pierwszym arkuszu; pędzel z 2 łyżeczki masła.
Przetnij stos na pół wzdłuż, tworząc 2 prostokąty.
Umieść jedną ósmą szparagów na krótkim końcu każdego prostokąta; łyżkę jednej ósmej mieszanki sosu nad szparagami na każdym prostokącie. Fold końce prostokątów na szparagi; roll up jellyroll mody. Powtórz z pozostałą phyllo, masło, szparagi, i mieszankę sosu.
Posmaruj paczki filo pozostałym roztopionym masłem; połóż na wysmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut.