Strudel Jabłkowo-Żurawinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj strudla jabłkowo-żurawinowego. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 37 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka jabłek, bułka tarta, orzechy włoskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Strudel Żurawinowy Jabłkowy, Strudel Żurawinowy Jabłkowy, oraz Strudel Jabłkowo-Żurawinowy.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.15x10x1-calowa patelnia do pieczenia. W średniej misce połącz jabłka, żurawinę, cukier, orzechy włoskie, skórkę cytrynową i sok z cytryny; wrzuć do herbu.
Rozwiń arkusze phyllo; przykryj folią lub ręcznikiem.
Umieścić 1 arkusz phyllo na kawałku folii.
Posmarować masłem; posypać 1 łyżką bułki tartej. Powtórz warstwowanie z pozostałymi arkuszami phyllo i masłem, posypując 1 łyżką bułki tartej na każdym innym arkuszu. (Górny arkusz filo powinien być szczotkowany tylko masłem).
Łyżka mieszanka jabłko nad stos phyllo w ciągu 2 cali od każdej krawędzi; naciśnij lekko. Fold krótsze boki phyllo się nad wypełnieniem. Zaczynając od dłuższego boku i używając folii, podnieś Filo i ostrożnie zwinąć galaretkę.
Miejsce, szew stronie w dół, w nasmarowanej patelni. Wykonaj kilka poprzecznych cięć w górnej części rolki.
Umyj wierzch pozostałym masłem.
Piec w 191°. przez 20 do 25 minut lub do złotego koloru. Schłodzić co najmniej 15 minut przed podaniem. Aby służyć, pokroić w plasterki.