Stripsy z kurczaka z czosnkiem i imbirem
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Stripsy z kurczaka z czosnkiem i imbirem mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 164 kalorie , 26 g białka i 3 g tłuszczu . Za 1,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut . 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka pieprzu, bulionu z kurczaka, mielonego imbiru i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 47% , to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Stripsy z kurczaka z masłem czosnkowym , Stripsy z kurczaka z miodem i czosnkiem i Stripsy z kurczaka pieczone w serze z czosnkiem .
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze dziewięć składników.
Usuń 3 łyżki do posmarowania; odłożyć na bok.
Umieść kurczaka w torbie. Uszczelnij i obróć do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Przykryj i przechowuj w lodówce zarezerwowaną marynatę.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Podsmaż kurczaka 3-4 cale od ognia przez 3 minuty; obróć paski. Posmaruj zarezerwowaną marynatą. Smażyć 4-5 minut dłużej lub do momentu, aż soki z kurczaka będą klarowne, od czasu do czasu obracając.